Общо 34 положителни проби за COVID-19 са отчетени през последното денонощие

...
Общо 34 положителни проби за COVID-19 са отчетени през последното денонощие
Коментари Харесай

34 с коронавирус в социален дом в Твърдица |

Общо 34 положителни проби за COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в обществен дом - за възрастни мъже с умствена назадничавост и дом за мъже с психологични разстройства в Твърдица, оповестиха от Областния спешен щаб, съобщи Българска телеграфна агенция.

31 от инфектираните лица са от личния състав, останалите трима са консуматори. Лечението на заболелите консуматори ще се реализира на място, под наблюдението на персонален доктор. Под домашна карантина са болните от личния състав, те ще бъдат следени също от общопрактикуващите си лекари. Засега не се постанова хоспитализация.

Очакват се още резултати от извършените проучвания с PCR-тестове на личния състав. Създава се организация за проучване на домуващите. Епидемиологичните изследвания не престават. Социалното заведение обгръща две структури - дом за мъже с умствена назадничавост и дом за мъже с психологични разстройства. Общият брой на потребителите е 220. За тях се грижат над 100 души медицински и немедицински личен състав.

Още 22-ма поданици на региона, множеството от община Сливен, са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях е рентгенов лаборант, има и болни в фамилно огнище. Няма умряли.

Коронавирусът се популяризира дифузно на територията на цялата област. Диагностицирани са поданици в 47 обитаеми места. Към момента дейните случаи са 500.

От през днешния ден, 4 ноември, са в действие краткотрайни противоепидемични ограничения в Сливенска област . Преустановяват се всички културни, празнични и други групови събирания. Преустановяват се визитите в места за публично хранене, питейни заведения, кафенета и сладкарници след 23 часа. Същото ограничаване се отнася до фитнес-клубовете и хазартните игрални зали.

Преустановяват се визитите на лицата под 18 години на публични места навън и закрито. В наличието на родител или аставник те могат да обитават в места за хранене до 23 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР